Amanita: Amanita bola vždy známa

Amanita: Amanita bola vždy známa

Bibliografické pramene

Ďalej je uvedený zoznam bibliografických zdrojov použitých pri písaní článkov o mytológii:

  • Risa L., 2001, Mýty o hrdinoch, Liguori Editore
  • Cattabiani A., 1998, Planetárne. Symboly, mýty a tajomstvá hviezd, planét a súhvezdí, Mondadori
  • Ferrari A., 1999, Slovník gréckej a latinskej mytológie, UTET
  • Kerényi K., 1962, Bohovia Grécka, Východ
  • Graves R., 1995, Grécke mýty, Longanesi & C.
  • Bianchi Bandinelli Ranuccio, 2000, Dejiny a civilizácia Grékov, Bompiani
  • Biondetti L., 1997, Slovník klasickej mytológie. Bohovia, hrdinovia, večierky, Baldini Castoldi Dalai
  • Verra R., Bacchielli A., 1969, Od mýtu k histórii, G. B. Paravia & C
  • Agizza R., 1999, Mýty a legendy starovekého Grécka, Redaktori Newton & Compton
  • D'Alesio C., 1954, Bohovia a mýty, Pracovné vydania
  • Scalabrella Power, 1995, Klasická mytológia, Studium
  • Guidorizzi G., 2009, Grécky mýtus - Bohovia, Mondadori
  • Terzaghi N., 1986, Mýty a legendy o grécko-rímskom svete, D'Anna
  • Modenini D., 2000, Mytológia a významy prítomnosti, miest, ideálnych ciest v starovekom svete, Vesmír tri
  • Grimal P., 1999, Encyklopédia mytológie, Garzanti Libri
  • Buxton R., 2006, Grécka mytológia. Pramene, miesta a ikonografia, Logos
  • Pipitone G., 2005, Mýty a grécka a latinská mytológia. Obrazové bájky pohanského náboženstva, Carello
  • Franzoni C., 2002, Gréci. Dejiny, kultúra, umenie, spoločnosť - Atlante, Einaudi
  • Ovidio Publio Nasone, 2005, Metamorfóza, UTET
  • Ovidio Publio Nasone, Metamorphosis, Garzanti Libri (séria I libri della spiga)
  • Alighieri Dante, 1997 Božská komédia, Bulgarini
  • Virgilio Marone Publio, 1970, Aeneid, Einaudi ((nová séria Universal Einaudi)
  • Homer, 2003, Odissea, Marsilio (seriál Univerzálnej literatúry, Il convivio)
  • Stazio Publio P., 1998, Tebaide, BUR Rizzoli University Library (cyklus Grécka a latinská klasika)

Video: Amanita Muscaria 432Hz - Alien Perspective